Fredag!

Jag absolut älskar fredagar! Även om jag har gjort två prov idag så har dagen varit ganska lugn. Jag blev ganska trött när jag kom hem så jag tog en kaffe och en chokladboll (någon mer än jag som dricker kaffe då & då?) så nu är jag pigg igen!
 
Imorgon blir det marknad och karneval med några stycken, och jag ska försöka få med mig ett par vita jeans och kanske någon slags blus hem. I bästa fall hittar jag en klänning! En bild från hemkunskaps-avslutningen ↓
 

28/5 -13

Hejhej. Lite för stora mellanrum mellan skrivandet, men nu är jag igång. Jag tänkte berätta lite kort om ridlektionen  i tisdags. Vi red ute i paddocken för andra gången i år, och det är så härligt! Möjligen att man blir bländad när solen går ner, men varför klaga? 
 
Upphöjda bommar på böjt spår i galopp som studs + volt-arbete. Hur seg som helst var hon idag, primadonnan. Bäst gick det i högervarvet, i vänster segade hon ihop totalt (kändes det som). Även om hon arbetade på bra så gick det med snigelfart och jag ville ha lite mer "speed", så jag sade till henne en extra gång och då fick hon ryck och bockade några språng. I slutet hoppade vi ett litet skutt på långsidan två ggr var bara för att få hoppa lite. 
 
Bara två ggr kvar innan terminsavslutning. Nästa termin ska jag börja rida lite mera, eftersom jag tycker jag rider för lite. Då ska jag rida på tisdagar (som det ser ut nu) och ta privat lektioner på fredagar.
 
Jag har ingen passande bild, så här är en bild på när jag visar upp min kreativitet: 
 

Malmö

I söndags åkte jag till Emporia i Malmö och shoppade med Mathilda och Elvira. Vi åkte tåg dit, och det tog en stund men det var det värt. Det var riktigt roligt att se den nya byggnaden och gå in och titta i affärer man inte har varit i innan. Vi gick bland annat och fikade på Starbucks och åt lunch på Subway. Så gott det var!
 
Det jag köpte var bland annat ett armband, ett par örhängen, en Sephora hudlotion med doft av pion som morsdag-present och en bh. Sedan tänkte jag att jag skulle haka på trenden och köpa något från Hollister när jag ändå var där, så det blev en body-mist och en T-shirt. 
 

ett

ett

Lite blandat

Canon eos 600D | Tamron 18-200 mm f/3,5-6,3
 
GODDAG. Idag har jag praktiserat näst sista dagen på Enehagen, imorgon blir sista. Sedan är det bara tre veckor kvar till sommarlovet, ungefär, lite mindre till och med. Gött asså! Jag har funderat på att göra om lite här på bloggen så det ser lite somrigare ut, så vi slipper den gråa blåa färgen som bara påminner om negativa saker... som snö. Och kyla. 
 
Imorgon är det fredag, då har jag tid att pilla med lite sådant. 
 
Bild ifrån i tisdags, då jag red dressyr på madonnan här. På den bilden ser hon lite ut som en giraff, haha!! Och örona framåt för en gångs skull (just ögonblicket när jag skulle ta bilden - såklart...). Alla möjliga övningar lyckades vi klämma in under en timma, jag kommer inte ens ihåg allt vi gjorde...Det gick väldigt bra iallafall, skönt att sitta på henne igen efter allt som kommit emellan. Typ att jag har varit borta och hon har varit halt osv. Nästa vecka taggar vi hopp.

Mathilda


Posar-katten


Home

Nu har jag anlänt hem från de varmare breddgraderna, och har haft en jättebra vecka. Jag har bland annat snorkeldykt (vid den första bilden), ätit smarrig grekisk mat och bara slappat i solen, som man gör på semester. I slutet fick jag lite hemlängtan, mest pga. den hårda soffan jag sov på... När jag kom hem igår såg jag hur grönt det var hemma! Och varmt som jag vet inte vad. Jag har inte så mycket mer att säga om detta, förutom att jag är hur glad som helst för att det är grönt och somrigt ute.
 
Imorgon ska jag till Mathilda vid 13.00, och ha en liten fotodag med henne. Vi får hoppas att vädret håller sig uppe, det kanske skulle bli regn. Hoppas inte! :-/ Här kommer lite bilder från veckan!
 
Språket var ju sådär lätt att förstå...

Vårigt


Vitsippor


Långhelg

Gårdagen började med att jag vaknade vid 07.35, för min väckarklocka hade strejkat. Jag stressade som en idiot och mamma skyndade sig att släppa av mig vid skolan och jag kom dit tio i. När jag kom till skolan fick jag reda på att vi inte började förens 08.15 pga. en arbetsmarknads-dag, alltså hade jag stressat helt i onödan. Fast jag är ändå ganska förvånad att jag lyckades klä på mig, äta frukost, packa ihop min väska och diverse läxor och borsta tänderna på lite mindre än en kvart. 
 
 
I tisdags red vi utomhus. Svettigt som jag vet inte vad. Men det var himla skönt. Min häst var halt så jag fick rida en annan, som jag inte ridit så mycket innan, men de få gångerna som jag hade det hade det gått riktigt dåligt... Men inte nu! :-) Vänster varvet var knepigt, medan höger varvet gick jättebra och med lite kämp och slit så fungerade allt superbra. Jag kan tänka mig rida henne fler gånger. Hon är väldigt skumpig och har ett stort steg innan hon kommer igång och arbetar, och i första galoppen höll jag på att tappa mina glasögon för att jag först inte hittade rytmen. HAHAHA tänk hur det såg ut!! 
 
 
Nu dyker det lite blandade bilder här, haha. Nu kommer jag inte vara hemma på en vecka så det kommer att vara lite tomt här. Ha det så bra alla! :-)

Blandat

Hejsan. Lite ont om skrivande här, det ska det försöka bli ändring på. Jag har mått lite halvkasst så det är lite därför. Nog om ursäkter. Jag sitter nu och försöker lära mig en sång till musiken i skolan imorgon, tur att det bara är jag hemma. För det låter inte bra... Annars i veckan har jag hunnit packa färdigt till resan, och jag har också bestämt mig för att inte ta med min systemkamera för stölderna är enorma. Om jag ska ha med den måste jag bära på den hela tiden, och eftersom den är ganska tung så väljer jag att lägga den hemma. Men - jag har ju min mobil! Om det finns tillgång till internet eller wi-fi ska jag försöka lägga upp något här. 
 
Nästa vecka blir väldigt lugn, någon teater och annat skulle vi se vilket gör att vi missar flera lektioner plus att vi är lediga torsdag & fredag :-)